Change to English translation   Sidkarta   Utskriftsversion   Prenumerera på nyheter från FriendlyShop med RSS

FriendlyShop

Meny

Hem > Om Stevia

Om Stevia

steviaprocess.jpgAllt om våra Stevia-produkter.

Stevia som ersättning för socker och artificiella sötningsmedel som aspartam och sukralos.

  • Stevia höjer inte blodsockernivån
  • Perfekt för diabetiker! Det är ofarligt för både typ 1- och typ 2-diabetiker och hypoglykemiker, eftersom Stevia varken höjer blodsockervärdet eller påverkar insulinproduktionen
  • Stevia har NOLL GI-värde
  • Det påstås att Stevia påverkar munhålans miljö så att karies-bakterier inte trivs, liksom det sen länge är känt om xylitol (björk-socker)
  • Inga biverkningar
  • Stevia tål bakningstemperaturer, till skillnad från syntetiska sötningsmedel, och är därför mycket lätt och lämpligt att använda i bakning

Konverteringstabell Socker -> Stevia

Att ersätta socker med Stevia i recept är roligt! Men hur mycket ska man använda av Stevia Grön när man ersätter socker?

Nu finns Konverteringstabellen för Socker och Stevia Grön!

Ladda ner Konverteringstabellen som PDF – perfekt att skriva ut och lägga i kokboken, hänga upp på kylskåpet eller innanför skafferidörren. Ladda ner här:

 

Läs mer om Stevia:

Nyheter

Senaste nytt här, samlat på en sida!

 

Gilla oss på sociala nätverk!

 

Vanliga frågor…

Hittar du här!